Bikefest Big Challenge

Zaterdag 19 oktober 2024

De Oktoberbikefest Big Challenge MTB estafette race.

Geef je op met je beste Fietsfreund(in) voor deze vette fun uitdaging.

Nieuw in 2024: ga de ultieme uitdaging aan en rij de hele race individueel!!

Probeer in 4 uur tijd zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te sparen op een speciaal voor deze Challenge ontworpen parcours op en rond de Bosberg en Boerestreek in Appelscha.

Tijdens dit event  kun je je meten met de local hero’s of  juist je vrienden uitdagen en dat in het hart van Noord Nederland. Wissel elkaar af in de ultieme MTB estafette van het Noorden.

✔️ Uitdagend parcours, plekken waar je normaal niet fietst

✔️ Verzorgingspost

✔️ Feestelijke afsluiting

✔️ Bike, Beer und Bratwurst

Mocht je nu ook eens nieuwsgierig zijn naar het mountainbiken in Friesland dan is een weekendje Appelscha echt iets voor jou!  De Bikefest Challenge is perfect te combineren met een toertocht op de zondag.

Een MTB estafette race, wat houd dat precies in?

stap 1:  Bedenk een pakkende teamnaam en schrijf je in! (Denk vooral aan dingen als: “Bikefestbuddies” “Gunther und Heinrich” “der Schnitzelfietsers” of “Bier im hier”)
Om je te kunnen inschrijven heb je een KNWU account nodig, dat kun je hier (gratis) aanmaken. hiermee is voor ons de verzekering geregeld.
Bereid je mentaal voor op een zwaar en uitdagend parcours wat we speciaal voor jullie uitzetten op en rond de Bosberg en Boerestreek, houd rekening met rondjes van +/- 4km

stap 2:  Op de dag zelf haal je je startbord op. Je mag een popup tent plaatsen in de daarvoor aangegeven zone zodat je een plek hebt om je buddy uit de regen te stallen, wel zo lief.
Je transponder stop je in een bidon, op moment dat je wilt wisselen, geef je de bidon in de daarvoor bedoelde wisselzone aan je partner over. Je mag zo vaak (of weinig) wisselen als je wilt, per team is er continue een renner op het parcours.
Heb je zelf geen transponder dan zijn bij de organisatie een beperkt aantal leen transponders beschikbaar.
Om 12.45 verzamelen we voor de start, deze vind 13.00 plaats op de Boerestreek.

stap 3: Herstelbiertje! 🍻🍻🍻🍻🍻
Na de finish om 17.00 lijkt een proost ons niet misplaatst.
Wacht in spanning de uitslag af op ons feestplein mitt ein Bier und Bratwurst (of 0.0) 

Foto’s 2023

uitslag 2023 (pdf)